Blogpost 2 van 2019 Wat te doen met kinderen als het regent in de herfstvakantie?


Vorige week vrijdag bezocht ik de tentoonstelling in het Museon in Den Haag over Otzi de ijsmummie die in 1991 werd gevonden in het ijs van de Italiaanse Alpen. Ik weet nog goed dat het destijds in de media kwam, de ontdekkers dachten te maken te hebben met een modern mens en gingen niet zo handig met de vondst om. Op beelden is te zien dat er gehakt en getrokken werd aan de mummie en het ijs eromheen.

Het is een hele leuke tentoonstelling met veel filmpjes om te bekijken en knopjes om op te drukken (lekker interactief dus). Aan het begin van de zaal kunnen kinderen een witte onderzoekers jas aantrekken en een memo bord pakken met een vragen lijst. Ze kunnen zelf onderzoek doen naar wie en wat Otzi voor iemand was.




Er zijn verschillende replica's te zien van voorwerpen die bij de mummie gevonden zijn. Ook ligt er een replica van de mummie zelf. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf groep 5 maar ik denk zelf dat kleinere kinderen het ook wel aankunnen.


Al met al dus een leuk uitje in de vakantie. Let zelf even goed op de toegangsprijzen want ik vond het zelf best duur als je hier met een gezin heen gaat. Ik heb een museum jaarkaart dus ik kon zonder extra kosten naar binnen. Let op of het misschien voordeliger is om vriend van het Museon en het Omniversum te worden. Voor volwassenen is dat €25 en je kunt dan met 2 personen het hele jaar gratis naar binnen. Voor kinderen tot 18 jaar is het €17.50 en dan kunnen er 2 kinderen tot 18 jaar het hele jaar gratis naar binnen. Voor €42.50 kun je dan dus een heel jaar onbeperkt naar binnen bij het museon en je krijgt er ook nog eenmalig kaartjes voor het Omniversum bij (en nog wat andere voordeeltjes, zie link). Mocht je met 2 volwassenen en 3 kinderen zijn dan is er ook nog een familie optie voor €50. Zo blijft het toch een beetje betaalbaar in deze dure tijden.

Hieronder staan nog wat links die handig zijn om even te bekijken. In het Museon is natuurlijk nog veel meer leuks en interessants te zien, je kunt er makkelijk een paar uurtjes doorbrengen en daarna lekker wat snacken in het restaurant. Tot 13.00uur is het gratis parkeren in de buurt van het museum, daarna moet je betalen.







Reacties

Populaire posts van deze blog

De weg terug via Narnia (mijn hobbykast)

Recensie Derwent Carry All-potloden (draag) tas

Vouwkaart (meten is weten)